Dynamische Keramiekwinkel

Van 9 mei tot 20 juni expositie in de bibliotheek te Heiloo geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Ik sta weer op de gezellige tuinfair in Midwoud tijdens de Pinksterdagen: 14, 15 & 16 mei.

Tijdens Kunstroute Drechterland ben ik open het derde weekend van juni en heb ik drie gast-exposanten uitgenodigd. Kijk op www.kunstroutedrechterland.nl voor meer informatie. open vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur

FKS Keramiek

Lid nederlandse vakgroep keramisten

Workshop Terra udu

Udu betekent pot en terra aarde Oorspronkelijk was de udu een waterkruik gemaakt van klei. In Afrika zijn het traditioneel de vrouwen die gebruiksgoed maken zoals potten en kruiken. Bij ceremoniële plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt. De terra udu drum is in vorm en functionaliteit gebaseerd op het vrouwelijk bekken. De plaats waar nieuw leven gedragen en gekoesterd wordt. Als bij een bevalling het bekken geopend wordt, ontstaat er een directe verbinding met moeder aarde (terra mu). Door de terra udu drum te bespelen weerklinkt het heilige lied van onze oermoeder. Tijdens het maken lijkt het alsof de vrouwen aan het dansen zijn. Volledig in contact met hun lichaam,hun Zijn. Bij ceremoniële plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt.

Vanuit die creatiekracht wil ik deze workshop geven, in contact met je lichaam. Klei is werken met de aarde en voelen wat het materiaal met je doet. Zoals moeder aarde zelf is de Udu drum ontstaan uit een vernuftig samenkomen van de 4 elementen: aarde, water, lucht en vuur. Gevormd uit aarde en water en bezield door de hete ademlucht van het vuur.

Maak je eigen vorm en wees verrast door de klanken die je met je zelf gecreëerde instrument kunt maken.

Techniek

De drum wordt opgebouwd uit ringen en beklopt met de handen of een houten lepel . Als de klei leerhard is kan zij bewerkt worden met patronen en reliëf naar eigen inzicht. Daarna moet de klei ongeveer twee weken drogen voor ze gebakken kan worden, het instrument is pas bespeelbaar nadat het gebakken is. De Udu kan opgestuurd worden tegen een kleine vergoeding.

Praktische informatie:

De workshop begint om 9.30 uur tot 12.30 dan gaan we genieten van een heerlijke vegetarische lunch. Het tweede gedeelte begint om 14.00 uur tot 17.00 uur. De kosten voor deze workshop zijn € 95.00 inclusief materiaal en bakkosten,koffie/thee en lekkers. Het aanbod is tevens in combinatie met de sfeervolle Bed and Breakfast voorziening te boeken voor € 25.00 pp. Afstand hoeft dus geen issue te zijn. De twee kamers elk voorzien van twee afzonderlijke bedden zijn sfeervol ingericht. Er is een gezamenlijke badkamer Het gastenverblijf is tevens het atelier.

Inschrijving:

Minimaal twee deelnemers maximaal 6 Bij inschrijving dient het volledige bedrag overgemaakt te worden op rekening NL26ASNB0708773001 ten name van Fredie Schenk onder vermelding van udu.

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.frederike@fkskeramiek.nl

Galerie aan huis op elke eerste zondag van de maand open.
En ook op afspraak.