Fredie

Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Ik heb dan ook veel op dat gebied gedaan om uiteindelijk de keuze te maken om van mijn creativiteit mijn werk te maken. Bijna alle ideeën die ik vormgeef hebben een achtergrond met de psychologie van de mens en het leven, mijn grootste inspiratie bron. Elk beeld is een unicum met zijn eigen verhaal .Soms uit de mythologie, meestal uit het dagelijks leven. Bij mijn vrouwenbeelden zoek ik naar de spanning tussen abstract en realisme .In 2007 win ik de publieks-prijs in Dwingeloo en word ik uitgenodigt om te exposeren in diverse galerieen in Nederland. Maar er is meer, ik wil me niet vastpinnen op een thema of een stijl, ik wil vooral spelen en vrij zijn. Inmiddels heb ik thuis mijn eigen Galerie en atelier .Ik wil iets aanraken met mijn beelden en dat kan voor iedereen iets anders zijn. Ik ben geïnspireerd door verschillende kunstenaars oa Bruno Lucchesi waarvan het thema van zijn boek 'Celebrating the beauty of everyday life ook mijn levensmotto is geworden. Andy Goldsworthy is een andere bron waar ik graag uit put om me te laten uitdagen.spelen en mijzelf herontdekken,grenzen verleggen en ontwikkelen van mijn talenten, Niet slechts op het gebied van keramiek, maar met meerdere materialen. Opdrachten vind ik bijzonder leuk omdat ik dan iets persoonlijks kan maken wat van waarde is voor iemand anders. Voor mij is het mooi een ander blij maken, en er zelf plezier aan beleven door het in iets tastbaars vorm te geven.

Wil jij ook vreugdevoller in het leven staan?

In de creatieve workshops die ik geef kom je iets te weten over jezelf.

Ga jij de uitdaging aan?

Mijn doelstelling is een zaadje van bewustzijn te planten, er achter te komen waar je jezelf saboteert.

De opleiding tot Enneagram Integratiekunde Coach heeft mij er toe gebracht een vorm te vinden die bij mij past om mensen op een creatieve manier in contact te brengen met zichzelf. Elk mens heeft heeft in zijn of haar leven te maken met uitdagingen en teleurstellingen. Maar wordt je ontevreden of depressief?, dan wordt het tijd om in actie te komen. Soms je trots te laten varen en om hulp te vragen bij de voor jou juiste persoon.

Ik heb de nodige levenslessen gehad om te leren, dat ik de regie over mijn reactie op de omstandigheden heb. Op mijn 15e heb ik de stap genomen om het ouderlijk huis te verlaten. Twee huwelijken later en vier zonen rijker zijn het mijn levenslessen en pijnlijke processen geweest die me hebben geleerd wie ik werkelijk ben. Daar ben ik dankbaar voor, ik kijk terug op een spankelend leven met hoogte en dieptepunten en steeds weer uit de as weten te herrijzen. Creativiteit is de leidraad van mijn leven geweest waardoor ik bewustzijn kon ervaren en leerde wat belangrijk voor mij was om vreugdevol in het leven te staan.

Ik koester de talenten die ik heb op dit gebied en wil anderen daar graag in laten delen. Ik ben een zelfstandige vrouw geworden die zich door velen geliefd mag voelen.

Tijdens mijn opleiding ben ik er achter gekomen dat het mijn passie is om met creativiteit en coaching bezig te zijn. In combinatie met een creative activiteit kan coaching op een dieper niveau ervaren worden en herstellen we het contact met ons innerlijke kind.

Ik zie het coachen als het mogen planten van een zaadje van bewustzijn. Er samen achter zien te komen wat de drijfveer achter je reactie is. antwoorden zitten in jou, je kan er aleen soms niet bij en heb je iemand van buitenaf nodig om je weer in contact met jezelf te brengen. Een zaadje van bewustzijn laten ontkiemen. Het is aan jou om dat "plantje" te verzorgen en te koesteren zodat het zich kan ontwikkelen. Levenslessen leren doe je volgens mij stap voor stap en soms ga je ook weleens een stapje terug. Dat is helemaal niet erg, mild met jezelf omgaan kan voor sommigen al een hele grote stap zijn. Handelen van uit mijn hart is mijn drijfveer en integer zijn is mijn manier van coachen. Als mensen zich niet veilig bij mij kunnen voelen, kan ik immers niets doen.

Heb ik iets bij je aangeraakt neem dan contact op met info@fkskeramiek.nl of frederike@fkskeramiek.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

Je kunt je zowel individueel als met een groep aanmelden voor een workshop.