workshop artisjok

Artisjok of papaver maken

In een ochtend een prachtig en unieke blikvanger maken voor je huis of op de tuintafel.

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen een van 9,30 tot 12,30 en een glazuur workshop van 10.00 tot 12.00

De klei moet wel twee weken drogen en gebakken worden voordat men kan glazuren.

Individueel of stel een groep samen van maximaal 8 personen.

Workshop Udu, je eigen drum maken € 95

Workshop Terra udu

Udu betekent pot en terra aarde.
Oorspronkelijk was de udu een waterkruik gemaakt van klei.
In Afrika zijn het traditioneel de vrouwen die gebruiksgoed maken zoals potten en kruiken. Bij ceremoniele plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt. De terra udu drum is in vorm en functionaliteit gebaseerd op het vrouwelijk bekken.
De plaats waar nieuw leven gedragen en gekoesterd wordt.
Als bij een bevalling het bekken geopend wordt, ontstaat er een directe verbinding met moeder aarde (terra mu).
Door de terra udu drum te bespelen weerklinkt het heilige lied van onze oermoeder.
Tijdens het maken lijkt het alsof de vrouwen aan het dansen zijn.
Volledig in contact met hun lichaam,hun Zijn.
Bij ceremoniele plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt.

Vanuit die creatiekracht wil ik deze workshop geven, in contact met je lichaam.
Klei is werken met de aarde en voelen wat het materiaal met je doet.
Zoals moeder aarde zelf is de Udu drum ontstaan uit een vernuftig samenkomen van de 4 elementen: aarde, water, lucht en vuur.
Gevormd uit aarde en water en bezield door de hete ademlucht van het vuur.
Maak je eigen vorm en wees verrast door de klanken die je met je zelf gecreëerde instrument kunt maken.

Techniek

De drum wordt opgebouwd uit ringen en beklopt met de handen of een houten lepel .
Als de klei leerhard is kan zij bewerkt worden met patronen en relief naar eigen inzicht.
Daarna moet de klei ongeveer twee weken drogen voor ze gebakken kan worden.
Het instrument is pas bespeelbaar nadat het gebakken is.
De Udu kan opgestuurd worden tegen een vergoeding.

Praktische informatie:

De workshop begint om 9.30 uur tot 12.30 dan gaan we genieten van een heerlijke vegetarische lunch.
Het tweede gedeelte begint om 14.00 uur tot 17.00 uur.

De kosten voor deze workshop zijn EUR 95,00 inclusief materiaal en bakkosten,koffie/thee en lekkers..

Inschrijving: Stel zelf een groepje samen.

Individueel of maximaal 8 deelnemers.

Workshops algemene informatie

Mijn drijfveer

Mensen een leuke ochtend of middag laten beleven door te werken met klei. Plezier staat voorop! Klei is een veelzijdig materiaal waarmee je met je handen bezig bent om iets te creëren wat uit jou komt. Laat je verrassen iedereen kan het! Mijn opleiding creatieve handvaardigheid bij Crejat in Alkmaar heeft me veel geleerd op het gebied van allerlei materialen en hoe die toe te passen in een persoonlijk werkstuk.

Locaties en mogelijkheden

Sommige workshops zijn verdeeld in dagdelen, De workshops worden ook individueel gegeven. Voor meerdere personen moet ik een ruimte huren. Op uw eigen locatie is het ook mogelijk met maximaal 20 personen. Ook is het mogelijk met een bepaald thema te werken of een gezamenlijk project te maken. Deze workshops zijn uitermate geschikt voor familie en bedrijfsuitjes. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Puntjes van aandacht bij de kleiworkshops: klei moet ongeveer twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Als het werkstuk gebakken is kan er een vervolg workshop gedaan worden om het werkstuk te glazuren, Het is ook mogelijk om het tegen verzendkosten op te laten sturen zodat je het thuis kunt afwerken met acrylverf. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het werkstuk. De prijs van de workshop hangt af van de keuze van de workshop. Alle workshops zijn inclusief materiaal,koffie/thee en lekkers. Een lunch kan worden aangeboden tegen meerprijs.

De overige workshops met verdiepende elementen en met andere materialen kunnen helend zijn en iets over jezelf leren. Ik maak hierbij gebruik van diverse tools die ik bij mijn opleiding heb geleerd . Een ervaring op een dieper niveau.

Mijn opleidingen hiervoor: Enneagram Integratiekunde Coach, Effectieve Intuïtie ,Creatieve Therapie.

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.frederike@fkskeramiek.nl

Eenvoudige workshop € 35,- individueel

Als uitgangspunt voor deze werkstukken is een ronde vorm gebruikt. Deze vorm kan doormiddel van fantasie uitgroeien tot een uniek werkstuk. De workshop duurt twee en een half uur. Daarna moet het twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Het stuk kan opgehaald of verstuurd worden. Men kan het thuis afwerken met acrylverf of een vervolg workshop doen is om het stuk te glazuren of te schilderen. Kosten voor deze workshop zijn € 30,- en de vervolgworkshop € 20,- inclusief koffie/thee/lekkers.

Workshop een collage/schilderij maken om een doel te bereiken € 95,--

Bij deze workshop leer je hoe je een doel wel kunt bereiken. Het komt vaak voor dat je iets wilt maar het toch niet van de grond krijgt. Ik maak hierbij gebruik van het procesmodel wat ik in mijn opleiding Enneagram-integratiekunde-coach geleerd heb. Het proces model is een model wat uitgaat van het principe dat elk doel gerealiseerd wordt in 9 stappen. Tijdens deze stappen krijg je inzicht wat je moet doen om het te laten slagen.


De workshop duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 14,00 uur tot 17.00 uur.

Eventueel kan ik voor een lunch zorgen

Na de lunch gaan we met een creatief proces aan de slag en maak je voor jezelf een collage schilderij als reminder voor je proces.

De kosten voor deze workshop zijn € 95,--
Voor vragen en opgave: stuur een mail naar info@fkskeramiek.nl of info@frederikecoaching.nl

Kopje € 95-

Het maken van een kopje is een vaardigheid waarbij het om goed kijken gaat, zien hoe de lijnen van een gezicht lopen en weten waarom dat is bepaald een groot gedeelte van het slagen van het beeld. Ik leid je door de verschillende stadia van het maken en wijs je op de valkuilen die door de meeste mensen wordt gemaakt. Ik werk in principe met witbakkende steengoedklei maar een andere kleur klei behoord ook tot de mogelijkheden , maar dien je zelf aan te geven tijdens het aanmelden. Formaat kopje ongeveer 20 diameter. Een dag workshop van 10.00 tot 17.00 individueel of maxiaal 6 personen.

Jurkje € 40,-

Een jurkje maken vraagt wel enige ervaring ,maar ik ben in de buurt .Je kunt meer dan je denkt. Ik werk met een plan vooraf waarbij je zelf je jurkje ontwerpt. Als je ooit kleding gemaakt hebt is er al inzicht hoe je het jurkje in elkaar kan zetten . Met kant en structuur versier je het ontwerp en maak je een eigen creatie. Het sokkeltje maken we ook zelf en daardoor is het precies in verhouding met je jurkje. Maar je kunt ook een sokkel kopen als je dat mooier vindt.

Deze workshop geef ik individueel of met 6 personen en heeft na het drogen en bakken ook een decoratie nodig. De mogelijkheden bespreken we tijdens de workshop.

Het spel wat je leven kan veranderen

Wil je op een ontspannen en speelse wijze inzicht vergaren over je denkwijze,je blokkades, je beperkingen en je hulpbronnen?

Kom dan met 4 personen onder leiding van mij als coach het spel spelen wat je leven kan veranderen: Het transformatiespel. Een avond of middag op speelse wijze kennis vergaren over jezelf. Tijdens het spelen van dit spel krijg je inzicht in wat je nog te doen hebt om jezelf tot een hoger bewustzijnsniveau te brengen. Er wordt gespeeld op 4 niveaus,fysiek,mentaal,emotioneel en spiritueel. Het spel duurt minstens drie uur.

Kosten € 40,-- pp

Aanmelden alleen met een groep van 4 personen via info@fkskeramiek of info@frederikecoaching.nl

Intuïtief schilderen € 65,-

Intuïtief schilderen is spelen en experimenteren. Ik leer je een aantal technieken waarna je zelf aan de slag gaat met wat jou het beste ligt. In contact komen met je innerlijke spelende kind is heerlijk Je houdt je niet bezig met het denken. De controle loslaten en je dan laten verrassen met wat zich aandient. op een doek van 50x50 cm, en pak je intuïtief op wat voor jou op dit moment goed is. Je gaat met iets moois naar huis.