workshop artisjok

Let op tijdelijk geen workshops inverband met tijdelijke woonplaats. Vanaf mei 2020 weer beschikbaar.!

Artisjok of papaver maken

In een ochtend een prachtig en unieke blikvanger maken voor je huis of op de tuintafel.

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen een van 9,30 tot 12,30 en een glazuur workshop van 10.00 tot 12.00

De klei moet wel twee weken drogen en gebakken worden voordat men kan glazuren.

Stel een groep samen van minimaal 4 en maximaal 8 personen doordeweek of in het weekend is mogelijk.

Het spel wat je leven kan veranderen

Wil je op een ontspannen wijze inzicht vergaren over je blokkades, je pijn, je beperkingen maar ook met je hulpbronnen?

Kom dan met 4 personen onder leiding van een coach het spel spelen wat je leven kan veranderen: het transformatiespel. Een avond of middag op speelse wijze kennis vergaren over jezelf. Met alle tools die beschikbaar zijn van het spel en door in te gaan op de interpretatie daarvan kom je tot bewustwording en inzichten. Juist door het delen met anderen wordt een ander soms ook een spiegel voor je terwijl je niet eens aan zet bent. Er wordt gespeeld op 4 niveaux en het spel duurt minstens drie uur. Ik houd als coach het overzicht op het spel.

Kosten € 35,-- pp

Aanmelden met een groep van 4 personen via info@fkskeramiek of info@frederikecoaching.nl

Data

19 september van 14.00 tot 17.00

26 september van 19.00 tot 22.00

4 oktober van 19.00 tot 22.00

5 oktober van 14.00 tot 17.00

6 oktober van 14.00 tot 17.00

2 november van 19.00 tot 22.00

10 november van 10.00 tot 13.00

16 november van 10.00 tot 13.00

Workshop Udu Nieuw!!!

Workshop Terra udu groot

Udu betekent pot en terra aarde.
Oorspronkelijk was de udu een waterkruik gemaakt van klei.
In Afrika zijn het traditioneel de vrouwen die gebruiksgoed maken zoals potten en kruiken. Bij ceremoniele plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt. De terra udu drum is in vorm en functionaliteit gebaseerd op het vrouwelijk bekken.
De plaats waar nieuw leven gedragen en gekoesterd wordt.
Als bij een bevalling het bekken geopend wordt, ontstaat er een directe verbinding met moeder aarde (terra mu).
Door de terra udu drum te bespelen weerklinkt het heilige lied van onze oermoeder.
Tijdens het maken lijkt het alsof de vrouwen aan het dansen zijn.
Volledig in contact met hun lichaam,hun Zijn.
Bij ceremoniele plechtigheden is het de vrouw die de udu-drum bespeelt.

Vanuit die creatiekracht wil ik deze workshop geven, in contact met je lichaam.
Klei is werken met de aarde en voelen wat het materiaal met je doet.
Zoals moeder aarde zelf is de Udu drum ontstaan uit een vernuftig samenkomen van de 4 elementen: aarde, water, lucht en vuur.
Gevormd uit aarde en water en bezield door de hete ademlucht van het vuur.
Maak je eigen vorm en wees verrast door de klanken die je met je zelf gecreeerde instrument kunt maken.

Techniek

De drum wordt opgebouwd uit ringen en beklopt met de handen of een houten lepel .
Als de klei leerhard is kan zij bewerkt worden met patronen en relief naar eigen inzicht.
Daarna moet de klei ongeveer twee weken drogen voor ze gebakken kan worden.
Het instrument is pas bespeelbaar nadat het gebakken is.
De Udu kan opgestuurd worden tegen een kleine vergoeding.

Praktische informatie:

De workshop begint om 9.30 uur tot 12.30 dan gaan we genieten van een heerlijke vegetarische lunch.
Het tweede gedeelte begint om 14.00 uur tot 17.00 uur. Het derde gedeelte is de volgende dag om te Udu mooi af te werken een ochten of middag.

De kosten voor deze workshop zijn EUR 130.00 inclusief materiaal en bakkosten,koffie/thee en lekkers.

Let op de tweede dag is er geen lunch inbegrepen.!


Het aanbod is tevens in combinatie met de Bed and Breakfast voorziening te boeken via airbnb De kamer de Avonturier of de kamer de Droomvanger in Schellinkhout.
Tweepersoonskamer de Droomvanger heeft twee eenpersoonsbedden , de kamer de Avonturier heeft een tweepersoons bedbank. € 35,-- pp inclusief ontbijt.
Afstand hoeft dus geen issue te zijn.
Er is een gezamenlijke badkamer en een gezamelijk toilet op de begane grond
.

Inschrijving: Stel zelf een groepje samen.

Minimaal twee deelnemers maximaal 6.
Bij inschrijving dient het volledige bedrag overgemaakt te worden op rekening NL26ASNB0708773001 ten name van Fredie Schenk onder vermelding van udu.

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.frederike@fkskeramiek.nl of info@frederikecoaching.nl

Data:

29 en 30 juni

28 en 29 juli

Eenvoudige workshop € 30,-

Als uitgangspunt voor deze werkstukken is een ronde vorm gebruikt. Deze vorm kan doormiddel van fantasie uitgroeien tot een uniek werkstuk. De workshop duurt twee en een half uur. Daarna moet het twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Het stuk kan opgehaald of verstuurd worden. Men kan het thuis afwerken met acrylverf of een vervolg workshop doen is om het stuk te glazuren of te schilderen. Kosten voor deze workshop zijn € 30,- en de vervolgworkshop € 20,- inclusief koffie/thee/lekkers. Exclusief verzendkosten.

Coaching en creativiteit

Wil jij ook meer uit jezelf halen?

Is dat mogelijk vraag je jezelf onmiddellijk af.

Mijn ervaring zegt van wel!

In de creatieve workshops die ik geef kom je iets te weten over jezelf.

Het is spannend om te doen.

Ga jij de uitdaging aan?

Stap 1 er is een gemis in je leven en wilt verandering.

stap 2 je gaat deze workshop voor jezelf doen omdat jij je wilt ontwikkelen.

De vervolg stappen zet je tijdens de workshop.

De workshops die ik geef brengen je in beweging.

De opleiding tot Enneagram Integratiekunde Coach heeft mij er toe gebracht een vorm te vinden die bij mij past om mensen op een creatieve manier in contact te brengen met zichzelf . Elk mens heeft heeft in zijn of haar leven te maken met uitdagingen en teleurstellingen . Maar je hebt zelf de keuze om te kiezen hoe je daar mee om wilt gaan. Raak je in een staat van ontevredenheid of ongelukkig zijn, dan wordt het tijd om in actie te komen. Soms je trots te laten varen en om hulp te vragen.

Ik ben ervaringsdeskundig en heb de nodige levenslessen geleerd om te weten dat ik de regie over mijn leven heb en niet de omstandigheden. Op mijn 15e heb ik de stap genomen om mijn ouderlijk huis te verlaten. Twee huwelijken later en vier zonen rijker zijn het mijn levenslessen en pijnlijke processen geweest die me hebben geleerd wie ik werkelijk ben. Daar ben ik dankbaar voor. Ik kijk terug op een spankelend leven met hoogte en dieptepunten en steeds weer uit de as weten te herrijzen. Creativiteit is voor mij de leidraad van mijn leven geweest waardoor ik bewustzijn creerde en leerde wat belangrijk voor mij was om vreugdevol in het leven te staan. Ik koester de talenten die ik heb op dit gebied en wil anderen daar graag in delen. Ik ben een zelfstandige vrouw geworden die zich door velen geliefd mag voelen. Wat wil een mens nog meer.

Tijdens mijn opleiding ben ik er achter gekomen dat het mijn passie is om met creativiteit en coaching mensen een steuntje in de rug te zijn en heb ik de vaardigheden aangeleerd om mensen een stukje verder op hun pad te mogen begeleiden .In combinatie met een creative activiteit wordt het speels en rustgevend. Ik zie dat als het mogen planten van een zaadje van bewustzijn. Het is aan jou om dat plantje te verzorgen en te koesteren zodat het zich kan ontwikkelen. Het helder en inzichtelijk krijgen waarom de dingen niet moeiteloos kunnen gaan op je levenspad is mijn doel ten aanzien van jou. Maar dat kan alleen als jij dat wilt. Levenslessen leren doe je volgens mij stap voor stap en soms ga je ook weleens een stapje terug. Dat is helemaal niet erg, mild met jezelf omgaan kan voor sommigen al een hele grote stap zijn. Handelen van uit mijn hart is mijn drijfveer en integriteit is het belangrijkste van mijn manier van coachen. Als mensen zich niet veilig bij mij kunnen voelen, kan ik immers niets doen.

Wordt je aangetrokken tot mijn manier van werken neem dan contact op met info@frederikecoaching.nl .Of frederike@fkskeramiek.nl

Je kunt je zowel individueel als met een groep aanmelden voor een workshop.

Nieuwe workshop een doel en moodboard maken

Workshop Een doel stellen, hoe pak je het aan om succesvol te zijn in je doel?.
Een superleuke nieuwe workshop bedacht voor het neerzetten van een doel.

Ik maak daarbij gebruik van het procesmodel wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding Enneagram-coach . Het procesmodel is een manier om je te laten zien waarom er soms dingen niet lukken, hoe goed je bedoelingen ook zijn.Je hebt een plan maar op de een of andere manier niet kom je niet verder. Hoe dat komt ga je leren in deze workshop
Tijdens deze workshop krijg je op een speelse wijze inzicht in jouw specifieke manier van kijken,voelen,denken,handelen. Je gaat ontdekken waar je jezelf saboteert. Je wordt je bewust van de beperkingen die je jezelf oplegt en wat je daar aan kan doen.Tijdens deze workshop gaan we met afbeeldingen,symboliek en kleur, die stappen aangeven waarbij jou de knelpunten zitten om je doel te bereiken. Op een ontspannen en positieve manier aan het werk met je doel . Door een moodboard te maken heb je voor je zelf een creatieve reminder gemaakt waardoor je niet meer terug valt in je oude patroon.
€ 35,-- pp. Geef je op met een groep maximaal 4 personen of individueel incl coaching, waarbij we net iets dieper op de problematiek in kunnen gaan € 75,--en stuur een mail naar info@fkskeramiek.nl of info@frederikecoaching.nl

Data:

12 september van 14.00 tot 17.00

3 oktober van 14.00 tot 17.00

19 oktober van 14.00 tot 17.00

27 oktober van 10.00 tot 13.00

3 november van 10.00 tot 13.00

9 november van 10.00 tot 13.00

23 november van 14.00 tot 17.00

Workshops

Mijn drijfveer

Wat ik wil bereiken tijdens mijn workshops is mensen op een andere manier laten kijken en daardoor iets in zichzelf laten ontdekken. Creëren is kijken en met behulp van techniek datgene vormgeven wat jij in gedachten hebt, of nog mooier de controle loslaten en je laten verrassen door wat zich aandient. Door het nemen van "risico's" verleg je grenzen en komt er soms iets boven wat je van jezelf nog niet wist. Plezier staat voorop! Ik vind het belangrijker dat er met plezier gewerkt wordt dan dat er hoge eisen gesteld worden. Klei is een veelzijdig materiaal waarmee je met je handen bezig bent om iets te creëren wat uit jou komt. Iedereen is in staat iets te maken op zijn of haar niveau en dat niveau te ontwikkelen tot een volgend stadium. Daarnaast werk ik ook nog met andere materialen. Mijn opleiding bij Crejat in Alkmaar heeft me veel geleerd op het gebied van allerlei materialen en hoe die toe te passen in een personnlijk werk. Mijn levenservaring,mijn talenten, mijn coaching- opleiding bij Andromeda en de boeken die ik verslonden heb zijn de leerschool geweest, om mijn eigen leven te kunnen vormgeven zoals ik dat het prettigst vind. Wat is er mooier om dit te kunnen delen met anderen. Mijn lijfspreek is : Let us try to make the world a better place by becomming who we really are

Locaties en mogelijkheden

De workshops zijn verdeeld in dagdelen en worden op mijn locatie met maximaal 6 personen gegeven . Voor meer dan 10 personen moet ik een andere ruimte huren. Op uw eigen locatie is het ook mogelijk met maximaal 20 personen. Ook is het mogelijk met een bepaald thema te werken of een gezamenlijk project te maken. Deze workshops zijn uitermate geschikt voor familie uitjes en bedrijfsuitjes. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Puntjes van aandacht bij de kleiworkshops: klei moet ongeveer twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Als het gebakken is kun je een vervolg workshop doen om het te glazuren, of het te laten opsturen zodat je het thuis kunt afwerken met acrylverf. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen en afhankelijk van het gewicht van het werkstuk. De prijs van de workshop hangt af van de keuze van de workshop. Alle workshops zijn inclusief materiaal,koffie/thee en lekkers. Een lunch kan worden aangeboden tegen meerprijs.

Overnachten

Er zijn in Schellinkhout mogelijkheden tot overnachten beschikbaar o.a.in mijn huis zijn twee kamers de Avonturier en de Droomvanger beiden te boeken via airbnb. € 35,-- pp inclusief ontbijt.Of andere verblijven Orgineel overnachten bij de boer Monique via airbnb

Een op een workshops

Tijdens een op een workshops is er de mogelijkheid tot coaching.

Ik werk dan met mijn intuitie en ik luister goed naar wat er werkelijk wordt gezegd.

Daarnaast gebruik ik de vaardigheden die ik in mijn opleiding heb geleerd.

Neem hierover contact op om de mogelijkheden te bespreken, ieder mens is immers uniek. info@frederikecoaching.nl

Inschrijving:

Bij inschrijving dient het volledige bedrag overgemaakt te worden op rekening NL26ASNB0708773001 ten name van Fredie Schenk onder vermelding van de desbetreffende workshop

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.frederike@fkskeramiek.nl of info@frederikecoaching.nl

Kopje € 95-

Het maken van een kopje is een vaardigheid waarbij het om goed kijken gaat, zien hoe de lijnen van een gezicht lopen en weten waarom dat is bepaald een groot gedeelte van het slagen van het beeld. Ik leid je door de verschillende stadia van het maken en wijs je op de valkuilen die door de meeste mensen wordt gemaakt. Ik werk in principe met witbakkende steengoedklei maar een andere kleur klei behoord ook tot de mogelijkheden , maar dien je zelf aan te geven tijdens het aanmelden. Formaat kopje ongeveer 20 diameter. Een dag workshop van 10.00 tot 17.00 (gaat door vanaf twee personen.)

Data Workshop:

donderdag 25 oktober, donderdag 1 november, zaterdag 17 november, donderdag 22 november

Jurkje € 40,-

Een jurkje maken vraagt wel enige ervaring ,maar ik ben in de buurt .Je kunt meer dan je denkt. Ik werk met een plan vooraf waarbij je zelf je jurkje ontwerpt. Als je ooit kleding gemaakt hebt is er al inzicht hoe je het jurkje in elkaar kan zetten . Met kant en structuur versier je het ontwerp en maak je een eigen creatie. Het sokkeltje maken we ook zelf en daardoor is het precies in verhouding met je jurkje. Maar je kunt ook een sokkel kopen als je dat mooier vindt.

Deze workshop geef ik met 4 personen en heeft na het drogen ook een decoratie nodig. De mogelijkheden bespreken we tijdens de workshop.

Workshops met persoonlijke aandacht

Tijdens deze workshops maak ik gebruik van verschillende tools:

kernkwadranten, enneagram, procesmodel, visualisaties,symboliek,resonantie kaarten ,associatieschema’s en meer. De energie die bij dat proces ontstaat, maakt het mogelijk daadwerkelijk iets persoonlijks te maken. Mijn prachtige locatie leent zich uitstekend voor dit soort workshops,met mooi weer is het in de tuin heerlijk toeven tijdens de lunch. Ervaring met het materiaal is niet noodzakelijk, door te werken met kleine groepen { maximaal 6 personen} is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

Workshop PERSOONLIJK LANDSCHAP

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar een aantal kenmerken van je persoonlijkheid, gebaseerd op de enneatypen (zie voor meer info de website). Door gebruik te maken van kernkwadranten die bij de enneatypen horen krijg je inzicht in een voor jou belangrijk thema en verwerk je de symboliek in een reliëf. Deze workshop bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. Van 10.00 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn € 65,00 inclusief materiaal, koffie, thee wat lekkers en een lunch. Als het mooi weer is wordt de lunch in de tuin gegeven.

Workshop ZOEKTOCHT NAAR JEZELF

Dit is een workshop die uit vijf dagdelen bestaat,met als doel inzicht in jezelf te verkrijgen en daar expressie aan te geven. Het verkregen inzicht helpt je verder op je pad. Eerst gaan we opzoek naar je passie, je drijfveer en je valkuil, kortom op zoek naar specifieke kenmerken die jou zo uniek maken. Vervolgens gaan we die kenmerken omzetten in een beeldtaal waarmee je het beeld gaat vormgeven. Dit is voor iedereen een unieke kans om zichzelf in een beeld te vatten. Technische vaardigheden en inzicht worden verkregen door klassikale Introductie en individuele hulp. Kostprijs van deze workshop is € 265,00 voor vijf dagdelen van 2,5 uur. Inclusief materiaal ,stookkosten, koffie,thee, lekkers en lunch.

Dagdeel 1
Onderzoek en reflectie
Dagdeel 2
Ontwerp en symboliek
Dagdeel 3
Gevoelservaring met techniek en materiaal
Dagdeel 4
Compositie en vormgeven
Dagdeel 5
Afronden en kleur aanbrengen

Maya-symbool maken € 65,-

Deze workshop gaat over je eigen maya symbool . Ieder mens wordt volgens de mayakalender geboren op een bepaalde dag met een bepaalde kinwaarde met kwaliteiten en beperkingen. Door met deze waarde aan de slag te gaan maak voor jezelf een persoonlijk en creatief symbooleen mooi symbool en lichten we een tipje van de sluier op waar mee jij in het leven staat. Een symbool van je innerlijke kracht door jezelf zichtbaar gemaakt en vorm gegeven. Ik ga uit van een tegel - formaat van ongeveer 20x20 centimeter waarin je je eigen creativiteit ,persoonlijke symbolen en structuren verwerkt waardoor jouw unieke zegel als het ware ontstaat. Kijk op de website van Elvira van Rijn. www.mayawijsheid om je eigen zegel te vinden dan krijg je al een beetje een idee waar het bij jou om gaat.

Er wordt gewerkt met klei en gekleurde kleislib. de bakkosten zijn inbegrepen.

Opgeven met minimaal 2 personen

Ontdek de boodschap in je cirkels € 25,-

Met begeleide meditaties gaan we aan de slag om via de cirkel naar jezelf te kijken. En het speelse kind naar boven te halen .Het werken met deze vorm van creatief bezig zijn is heerlijk rustgevend. Door drie keer een een meditatie te eraren gaan we steeds een laagje dieper en krijg je een prachtig drieluik aan cirkels met een voor jou persoonlijke boodschap.

deze workshop geef ik vanaf vier personen, maximaal 6

Zelfportret € 275,-

Dit keer geen portret van je buitenkant maar van je binnen kant .Wat maakt wie je in wezen bent? Wat is belangrijk voor jou? Welke eigenschappen herken je in jezelf en hoe geef je dat vorm in een beeld. Dit is een uitgebreide workshop waarin we in vijf dagdelen aan het werk gaan met een beeld van maximaal 45x45 cm waarin we jouw specifieke kenmerken in vorm gaan omzetten. Inzicht in jezelf is hier een leidraad. Door middel van associatie leid ik je naar de beeldtaal van de eigenschappen die je in het beeld tot uitdrukking wilt brengen. Je leert een ontwerp maken, de techniek om het te maken en te decoreren en een verhaal in je beeld te laten zien.

Intuïtief schilderen € 65,-

Intuïtief schilderen is spelen en experimenteren. Ik anticipeer als coach op wat zich aandient en waar heling mag ontstaan. Je laten leiden door wat er gebeurt en wat je voelt. Je houdt je niet bezig met het denken. De controle loslaten en je dan laten verrassen met wat zich aandient. Het spelende kind weer in je toe laten. We gaan eerst aan de slag met een aantal techniekjes, kaarten en inzicht door meditatie. Vervolgens ga je werken met jouw subjectieve kleuren en ontstaat er een schilderij op een doek van 50x50 cm, en pak je intuïtief op wat voor jou op dit moment goed is. Je gaat met iets moois naar huis en een stukje wijzer over jezelf.