Workshops algemene informatie

Mijn drijfveer

Mensen een leuke ochtend of middag laten beleven door te werken met klei. Plezier staat voorop! Klei is een veelzijdig materiaal waarmee je met je handen bezig bent om iets te creëren wat uit jou komt. Laat je verrassen iedereen kan het! Mijn opleiding creatieve handvaardigheid bij Crejat in Alkmaar heeft me veel geleerd op het gebied van allerlei materialen en hoe die toe te passen in een persoonlijk werkstuk.

Locaties en mogelijkheden

Sommige workshops zijn verdeeld in dagdelen, De workshops worden ook individueel gegeven. Voor meerdere personen moet ik een ruimte huren. Op uw eigen locatie is het ook mogelijk met maximaal 20 personen. Ook is het mogelijk met een bepaald thema te werken of een gezamenlijk project te maken. Deze workshops zijn uitermate geschikt voor familie en bedrijfsuitjes. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Puntjes van aandacht bij de kleiworkshops: klei moet ongeveer twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Als het werkstuk gebakken is kan er een vervolg workshop gedaan worden om het werkstuk te glazuren, Het is ook mogelijk om het tegen verzendkosten op te laten sturen zodat je het thuis kunt afwerken met acrylverf. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het werkstuk. De prijs van de workshop hangt af van de keuze van de workshop. Alle workshops zijn inclusief materiaal,koffie/thee en lekkers. Een lunch kan worden aangeboden tegen meerprijs.

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail.frederike@fkskeramiek.nl

Eenvoudige workshop € 35,- individueel

Als uitgangspunt voor deze werkstukken is een ronde vorm gebruikt. Deze vorm kan doormiddel van fantasie uitgroeien tot een uniek werkstuk. De workshop duurt twee en een half uur. Daarna moet het twee weken drogen voor het gebakken kan worden. Het stuk kan opgehaald of verstuurd worden. Men kan het thuis afwerken met acrylverf of een vervolg workshop doen is om het stuk te glazuren of te schilderen. Kosten voor deze workshop zijn € 30,- en de vervolgworkshop € 20,- inclusief koffie/thee/lekkers.

Kopje € 95-

Het maken van een kopje is een vaardigheid waarbij het om goed kijken gaat, zien hoe de lijnen van een gezicht lopen en weten waarom dat is bepaald een groot gedeelte van het slagen van het beeld. Ik leid je door de verschillende stadia van het maken en wijs je op de valkuilen die door de meeste mensen wordt gemaakt. Ik werk in principe met witbakkende steengoedklei maar een andere kleur klei behoord ook tot de mogelijkheden , maar dien je zelf aan te geven tijdens het aanmelden. Formaat kopje ongeveer 20 cm diameter. Een dag workshop van 10.00 tot 17.00 individueel of maxiaal 6 personen.

Jurkje € 40,-

Een jurkje maken vraagt wel enige ervaring ,maar ik ben in de buurt .Je kunt meer dan je denkt. Ik werk met een plan vooraf waarbij je zelf je jurkje ontwerpt. Als je ooit kleding gemaakt hebt is er al inzicht hoe je het jurkje in elkaar kan zetten . Met kant en structuur versier je het ontwerp en maak je een eigen creatie. Het sokkeltje maken we ook zelf en daardoor is het precies in verhouding met je jurkje. Maar je kunt ook een sokkel kopen als je dat mooier vindt.

Deze workshop geef ik individueel of met 6 personen en heeft na het drogen en bakken ook een decoratie nodig. De mogelijkheden bespreken we tijdens de workshop.

Intuïtief schilderen € 65,-

Intuïtief schilderen is spelen en experimenteren. Ik leer je een aantal technieken waarna je zelf aan de slag gaat met wat jou het beste ligt. In contact komen met je innerlijke spelende kind is heerlijk Je houdt je niet bezig met het denken. De controle loslaten en je dan laten verrassen met wat zich aandient. op een doek van 50x50 cm, en pak je intuïtief op wat voor jou op dit moment goed is. Je gaat met iets moois naar huis.